Liturgický program v priebehu týždňa

Oznamy Stropkov 15.08.2021

Dnes Vás srdečne pozývame na moleben k sv. Jozefovi o 17 45 hod. Večerná sv. liturgia bude o 18 00 hod.

Liturgický program v priebehu týždňa: v obvyklom čase.

V stredu o 17 30 hod. bude Novéna k MUP a po nej sv. liturgia.

V piatok po sv. liturgiách bude vyložená Najsvätejšia Eucharistia.

Sobotu po rannej sv. liturgii sa pomodlime moleben k sv. Jozefovi a večer sv. liturgia nebude !!!

Na budúcu nedeľu sv. liturgie dopoludnia o 8 00 hod. (slovenská), o 9 30 hod. (cirkevnoslovanská) a o 11 00 hod. (slovenská). Večerná sv. liturgia bude o 18 00 hod. Na budúcu nedeľu sa bude v Ľutine konať odpustová slávnosť na ktorú vás srdečne pozývame.

Drahí veriaci, v rámci duchovnej prípravy pred návštevou pápeža Františka na Slovensku Vás pozývame na našej farskej úrovni najmä účasťou na sv. liturgiách. Všetky modlitby sv. ruženca, ako aj ostatné pobožnosti, ktoré sa budeme modliť v našom chráme, obetujme za návštevu pápeža Františka na Slovensku, konkrétne za stretnutie s nami v Prešove.

Ohlášky:

Tomáš Pavelko bývajúci v Stropkove a Júlia Karnišová bývajúca v Trnkove. Ohlasujú sa po 1x.
Peter Pleshanov bývajúci v Bratislave a Mária Capová bývajúca v Stropkove. Ohlasujú sa po 1x.

Kto by vedel nejakú cirkevno-právnu prekážku, aby tieto pári nemohli uzavrieť sviatostne manželstvo, nech to oznámi na farskom úrade.

Bratia a sestry, srdečne vás všetkých pozývame na stretnutie so Svätým Otcom Františkom v Prešove v utorok 14. septembra 2021 dopoludnia, na sviatok Povýšenia svätého Kríža. Od piatku 13. augusta je už spustená oficiálna elektronická registrácia účastníkov na jednotlivé stretnutia, teda aj na stretnutie v Prešove. Svätý Otec František bude predsedať sláveniu svätej liturgie a ohlási homíliu na priestranstve pred mestskou športovou halou. Na jej slávenie ste všetci srdečne pozvaní – gréckokatolícki veriaci, ale aj rímskokatolícki veriaci, ako aj veriaci iných cirkví, Prešovčania a všetci ľudia dobrej vôle rôznych vekových kategórií. Všetci ste srdečne pozvaní.

Pred slávením liturgie Svätý Otec pozdraví pútnikov z papamobilu. Pred jeho príchodom je priamo na mieste stretnutia pripravený bohatý duchovno-kultúrny program. Vstup do areálu bude otvorený od 2:00 hod. a uzatvorený o 8:00 hod., teda dve hodiny pred plánovaným príchodom pápeža. Zaregistrovať sa na stretnutie so Svätým Otcom v Prešove môžete na oficiálnej webovej stránke www.navstevapapeza.sk. Alebo sa dá prihlásiť aj z archieparchiálnej oficiálnej stránky www.grkatpo.sk alebo z eparchiálnych www.grkatke.sk a www.grkatba.sk, ktoré sú všetky prepojené. Na týchto stránkach sa dozviete aj bližšie informácie, ktoré budú postupne aktualizované, napr. o doprave, o presnom spôsobe registrácie, ktorá nie je náročná a pod. Všetky konkrétne otázky adresujte na zverejnené linky pre to ktoré podujatie, teda aj v Prešove: https://www.navstevapapeza.sk/sk

Zároveň na týchto stránkach naďalej prebieha aj prihlasovanie dobrovoľníkov, aj dobrovoľníkov pre Prešov, ktorých ešte stále potrebujeme niekoľko stoviek. Vopred ďakujeme za vašu ochotu aj takýmto špecifickým spôsobom prispieť k dôstojnému a pokojnému stretnutiu so Svätým Otcom v Prešove. Za dobrovoľníkov sa môžete prihlásiť nielen mladí ľudia, ale aj mladí duchom, napr. stredná generácia, ba aj seniori, ktorí môžete zvládať určitú náročnosť tejto vzácnej a veľmi potrebnej služby.

Pre skupiny ako sú kňazi (gréckokatolícki a rímskokatolícki), zasvätené osoby, VIP (pozvaní hostia) – bude samostatná registrácia, vzhľadom na ich osobitnú funkciu, či službu na podujatiach, spustená neskôr.

K lepšej informovanosti bola včera 14. augusta (teda mesiac pred samotnou návštevou pápeža v Prešove) spustená facebooková aj instagramová stránka Stretni pápeža v Prešove. Prosíme vás, pridajte si tieto linky do sledovania, aby ste boli stále informovaní a zdieľajte ich cez svoje facebookové (alebo keď máte aj instagramové) účty.

Nezabúdajme na 40-dňovú duchovnú prípravu pred návštevou Svätého Otca v Prešove, ktorá v našich farnostiach prebieha od sviatku Premenenia Pána 6. augusta a je podrobne rozpísaná v brožúrke duchovnej prípravy na našich oficiálnych stránkach. Dnes, na sviatok Zosnutia Presvätej Bohorodičky, sa zároveň pripájame k celoslovenskej duchovnej príprave. Modlime sa a prinášajme duchovné dary vo forme dobrých skutkov a obiet na úmysel za návštevu Svätého Otca v našej krajine a konkrétne aj v Prešove.

Článok napísal Metod Lukačik

Napísať komentár