liturgický program v priebehu týždňa

Oznamy Stropkov 01.08.2021

Dnes Vás srdečne pozývame na moleben k sv. Jozefovi o 17 45 hod. Večerná sv. liturgia bude o 18 00 hod.

Liturgický program v priebehu týždňa: v obvyklom čase.

V stredu o 17 30 hod. bude Novéna k MUP a po nej sv. liturgia.

Vo štvrtok po večernej sv. liturgii sa pomodlime moleben k bl. Metodovi.

V piatok máme sviatok Premenenia Pána. sv. liturgie budú – ráno o 8 00 hod. poobede o 16 00 hod. a o 18 00 hod. Pri všetkých sv. liturgiách bude myrovanie V tento deň je voľnica.

Sobotu po rannej sv. liturgii sa pomodlime moleben k sv. Jozefovi a večer sv. liturgia nebude !!!

Na budúcu nedeľu sv. liturgie dopoludnia o 8 00 hod. (slovenská), o 9 30 hod. (cirkevnoslovanská) a o 11 00 hod. (slovenská). Večerná sv. liturgia bude o 18 00 hod. Pri všetkých sv. liturgiách bude zbierka na katechizáciu a katolícke školy.

Tento týždeň je prvopiatkový týždeň, spovedať sa bude pri všetkých sv. liturgiách a piatok chorých od 9 00 hod.

Oznam: V súvislosti s radostne očakávanou návštevou Svätého Otca Františka na Slovensku v dňoch 12. – 15. septembra 2021, a pre nás obzvlášť 14. septembra v Prešove, vás prosíme o modlitby za prípravu tejto vzácnej návštevy a za jej požehnaný priebeh. Už teraz sa môžeme každý osobne, ale aj v rodinách, spoločenstvách a farnostiach duchovne pripravovať na túto historickú udalosť, čo už mnohí zaiste robíme. Môžeme na tento úmysel obetovať naše modlitby, dobré skutky, obety a kríže. Okrem prosby v každej svätej liturgii, ktorú sa modlíme od minulej nedele, sa môžeme modliť osobne i spoločne oficiálnu modlitbu cirkvi na Slovensku za cestu Svätého Otca, ktorú nájdete vzadu na nástenke, na Facebooku a na našej webovej stránke.

Drahí veriaci, pred zázračným rozmnožením chleba Ježiš povedal svojim učeníkom: „Usaďte ľudí! Na tom mieste bolo mnoho trávy. A mužov si tam posadalo okolo päťtisíc. Tu Ježiš vzal chleby, vzdával vďaky a rozdával sediacim; podobne aj z rýb, koľko chceli.“ (Jn 6, 10 – 11) Toto Božie slovo poukazuje aj na to, že Kristus mal organizačného ducha. Aj pri návšteve pápeža Františka v Prešove, 14. septembra 2021, potrebujeme ľudí, ktorí sú ochotní prežiť túto udalosť špeciálnym spôsobom – ako dobrovoľníci. Pozývame teda veriacich, aby sa zapojili do tejto veľmi dôležitej služby. Dobrovoľník môže byť iba plne zaočkovaný človek vo veku od 18 rokov. Poďme aj takýmto spôsobom slúžiť Kristovi, jeho Cirkvi a jej viditeľnej hlave Svätému Otcovi. Hlásiť sa môžete prostredníctvom registračného formulára na www.navstevapapeza.sk V prípade potreby kontaktujte koordinátorov dobrovoľníkov za Prešov a to e-mailom na dobrovolnici.presov@navstevapapeza.sk.
Oznam: púť do LITMANOVEJ sa uskutoční v NEDEĽU 8.8.2021 môžete sa zapísať vzadu na papier. Odchod autobusu je ráno o 4 00 hod. od Gymnázia.

Ohlášky:

Jakub Cmar bývajúci v Bardejove a Martina Baranová bývajúca v Stropkove. Ohlasujú sa po 2x.

Ing. Ľubomír Škublík bývajúci v Stropkove a Ing. Monika Raková bývajúca v Miňovciach. Ohlasujú sa po 3x.

Kto by vedel nejakú cirkevno-právnu prekážku, aby tieto pári nemohli uzavrieť sviatostne manželstvo, nech to oznámi na farskom úrade.

Článok napísal Metod Lukačik

Napísať komentár