Liturgický program v priebehu týždňa

Oznamy Stropkov 2.5.2021

Večerná sv. liturgia bude o 18 00 hod. Dnes večer o 19 00 hod. je stretnutie rodičov prvoprijímajúcich deti v suteréne chrámu pri dodržovaní aktuálnych hygienických opatrení.

Liturgický program v priebehu týždňa: tak ako vždy.

V pondelok po večernej sv. liturgii sa pomodlime moleben k. presvätej Bohorodičke.

V stredu po ranej sv. liturgii sa pomodlime moleben k presvätej Bohorodičke.

Vo štvrtok po večernej sv. liturgii sa pomodlime moleben k bl. Metodovi.

Na budúcu nedeľu sv. liturgie dopoludnia o 8 00 hod. (slovenská), o 9 30 hod. (cirkevnoslovanská) a o 11 00 hod. zameraná na rodiny s deťmi. Večerná sv. liturgia bude o 18 00 hod.

V tomto týždni je prví piatkoví týždeň spovedať sa bude pri všetkých sv. liturgiách, štvrtok a piatok od 17 00 hod, a piatok chorých 8 00 hod.

Aj naďalej budeme vysielať online sv. liturgie z nášho chrámu, a to:
• Streda: novena MUP o 17 30 hod. a po nej sv. liturgia.
• Piatok: o 18 00 hod. sv. liturgia. a po liturgii bude Adorácia.
• Sobotu: o 7 00 hod. sv. liturgia a po nej Moleben k sv. Jozefovi, nakoľko slávime rok sv. Jozefa. Budeme ho prosiť o potrebné milosti.
• 5 nedeľa po Pasche – o slepom: sv. liturgie o 8 00 hod. (slovenská), o 9 30 hod. (cirkevnoslovanská).

Od pondelka 19. apríla 2021 už slávime verejne bohoslužby. Kapacita chrámu je obmedzená podľa nariadenia 1 osoba/15 m². V praxi to pre nás znamená sedieť budú môcť ľudia na označených miestach.

K verejným bohoslužbám je k dispozícii aj suterén nášho chrámu, veriaci môžu byť aj vonku, ale je potrebné dodržiavať 2m rozostupy, pokiaľ nie ste z jednej domácnosti.

Pri vstupe do chrámu je nutné dodržať všetky doterajšie hygienické predpisy, aplikovanie dezinfekcie a riadne nasadenie respirátora ffp2 (t. z. prekrytie nosa a úst).

Článok napísal Metod Lukačik

Napísať komentár