Liturgický program v priebehu týždňa

Oznamy Stropkov 18.4.2021

Od pondelka 19. apríla 2021 môžeme opäť sláviť verejne bohoslužby. Kapacita chrámu je obmedzená podľa nariadenia 1 osoba/15 m². Do kapacity sa nepočítajú kňazi, kantor, cerkovník a miništrant a deti do veku 10 rokov. Sedieť budú môcť ľudia na označených miestach. Spolu môžu sedieť iba členovia jednej domácnosti.

K verejným bohoslužbám je k dispozícii aj suterén nášho chrámu, veriaci môžu byť aj vonku, ale je potrebné dodržiavať 2m rozostupy, pokiaľ nie ste z jednej domácnosti.

Pre tých z vás, ktorí nebudete môcť prísť do chrámu, aj naďalej platí dišpenz od povinnej účasti. Prosíme tých, ktorí budú mať príznaky respiračného ochorenia, aby do chrámu neprichádzali, resp. aby prišli až po vyliečení.

Pri vstupe do chrámu je nutné dodržať všetky doterajšie hygienické predpisy, aplikovanie dezinfekcie a riadne nasadenie respirátora ffp2 (t. z. prekrytie nosa a úst).

Liturgický program v priebehu týždňa: tak ako vždy.

Vo štvrtok po večernej sv. liturgii sa pomodlime moleben k bl. Metodovi.

Na budúcu nedeľu sv. liturgie dopoludnia o 8 00 hod. (slovenská), o 9 30 hod. (cirkevnoslovanská) a o 11 00 hod. zameraná na rodiny s deťmi. Večerná sv. liturgia bude o 18 00 hod. Pri všetkých sv. liturgiách bude zbierka na náš chrám, keďže je posledná nedeľa v mesiaci.

Aj naďalej budeme vysielať online sv. liturgie z nášho chrámu, a to:
• Streda: novena MUP o 17 30 hod. a po nej sv. liturgia.
• Piatok: o 18 00 hod. sv. liturgia. a po liturgii bude Adorácia.
• Sobotu: o 7 00 hod. sv. liturgia a po nej Moleben k sv. Jozefovi, nakoľko slávime rok sv. Jozefa. Budeme ho prosiť o potrebné milosti.
• 4 nedeľa po Pasche – o porazenom: sv. liturgie o 8 00 hod. (slovenská), o 9 30 hod. (cirkevnoslovanská).

Článok napísal Metod Lukačik

Napísať komentár